Personaltur i maj

Kategori: Fantastiskheter, Var-dag


Laddar upp!

Låt inte glajorna lura er, det var iskallt uppe på Dovrefjell.

Såhär såg det ut i ca fyra av åtta timmar i bilen. Skoj först, gick över efter en halvtimma.

Skrek när jag såg dessa. Fick reda på kvällen innan att de fanns i Norge. FETASTE DJURET! Det är en myskoxe (svårt ord att säga tycker jag) De väger upp till 400 kg och kan springa i 60 km/h! MVH Hannas faktacorner.

Mera fjäll.

Utsikten från mitt sovrumsfönster.


Diverse mys med co-workerz. Bland annat efterfest & hej & hå.

Vi försökte flertalet gånger att dra ut och fiska. Jag lovade till och med att äta en eventuell fisk jag skulle fånga. Förlåt vegogudarna. Men de gav nog tecken för allt gick fel.
Jag såg valar också!! Trodde först att det var något slags Lochnessdjur som skulle komma och döda oss för ingen annan såg det och kunde identifiera det för svenska tjejen som aldrig varit på en fjord förr. De var snälla och fina och ville inte döda oss så det gick galant.

Fisketur nummer två så fick Jone en firrefisk efter tre timmar på sjön där man annars alltid får hundra fiskar! Trine som var med är också vegis, dåligt fiskesällskap. Alla skrek och skrattade och visste inte helt vad vi skulle göra. Jag grät samtidigt som jag skrattade..

Det hela ordnade sig med hjälp av kniven. Vi trodde att vi hittat en ny sorts fisk, den var supermärklig och slutade typ aldrig att leva. När vi kom i land till experterna visade det sig att det var någonslags djuphavsgrej som inte gick att äta. Måsarna fick den. RIP.

Mera mys!
Vi var på massor av föreläsningar och diverse också, men tråkiga bilder.

Ofattligt vackert uppe bland fjordar och berg.
När vi kom hem hade Lisa och Victoria kommit tillbaka efter sex månader borta. Det var som på film, vi skrek, sprang och grät. Lite som hejdåt fast tvärtom.